Aquest cap de setmana té lloc una de les cites imprescindibles per als bons amants del formatge! A Vic se celebra el Làctium, la mostra de formatges catalans, els dies 13 i 14 de maig.

Us animem a anar-hi i gaudir d’un programa extens i amb xerrades molt interessants i alhora passejar-vos i tastar els formatges de tots els expositors (molts dels quals ja coneixereu perquè els tenim a Xerigots).

El Jordi Bertran, el màxim responsable de Xerigots, hi serà perquè formarà part del jurat dels Premis Làctium 2017. Es tractarà de premiar els 3 millors formatges de cada una d’aquestes categories:

1. MATONS i BROSSATS
2. TOMES DE VACA: formatges de vaca de quallada predominantment enzimàtica
3. VAQUES TOVES I ÀCIDES: formatges de vaca de quallada mixta o predominantment àcida
4. DURS DE CABRA: formatges de cabra de quallada predominantment enzimàtica
5. CABRES TOVES I ÀCIDES: formatges de cabra de quallada mixta o predominantment àcida
6. SERRATS D’OVELLA: formatges d’ovella de quallada predominantment enzimàtica
7. OVELLES TOVES I ÀCIDES: formatges d’ovella de quallada mixta o predominantment àcida
8. TUPINS
9. TENDÈNCIES: ELS BLAUS.

Després hi haurà la gran final on, entre els Làctium d’Or de cada categoria es decidirà el millor Formatge Català Lactium 2017.

Una feina dura, la de dissabte, però alhora molt i molt gustosa! Segur que el nivell serà molt alt!